Головна

/

Блог

/

Як приготувати місо-суп в домашніх умовах?

Як приготувати місо-суп в домашніх умовах?

Однією з перших страв азіатської кухні є місо-суп. Японці щодня вживають цю страву, оскільки вона дуже поживна. При цьому місо-суп швидко готується. Завдяки насиченому смаку та багатству вітамінів гаряча страва популярна і серед українців. Ви також можете замовити доставку місо-супу у Львові або навіть створити власний рецепт.

Приготувати японський суп в домашніх умовах цілком реально. Адже всі компоненти можна придбати у спеціалізованих торгових точках.

Поживний та ароматний місо-суп

Традиційна азіатська страва складається з рослинної пасти (місо), рибного бульйону (дасі), водорості вакаме, зеленої цибулі й соєвого сиру (тофу). Проте це не єдиний рецепт. Страву можна доповнити й іншими інгредієнтами: рибою, морепродуктами, яйцями, різноманітними водоростями тощо.

Тут не існує обмежень для фантазії. Єдине, що лишається незмінним – це місо-паста. Її ніколи не піддають термічній обробці. Натомість завжди додають у кінці, коли всі інгредієнти вже зварені.

Приємним бонусом цієї страви є надзвичайна користь. Місо-суп містить:

  • клітковину;
  • вітамін С та Омега-3 жирні кислоти;
  • білки;
  • лецитин й багато інших корисних речовин.

Інструкція з приготування

  1. Візьміть каструлю на 2 л.
  2. Покладіть в неї водорості вакаме та залийте водою.
  3. Поставте на середній вогонь.
  4. Щойно вода закипить, зніміть каструлю з вогню.
  5. Додайте 2 ч. л. рибного бульйону дасі та 2 ст.л. місо-пасти, добре перемішайте.
  6. Подрібніть цибулю (зелену або порей) та сир тофу, додайте до страви.

Якщо ви бажаєте приготувати місо-суп з сушеними грибами шиітаке, попередньо добре замочіть їх у воді та проваріть разом з вакаме. Можна урізноманітнити рецепт лососем, сьомгою, тунцем або креветкою. Для цього також потрібно відварити морепродукти, а потім додати у бульйон водорості й інші інгредієнти.

Як правильно їсти місо-суп

Страву подають у глибокій посудині (в ідеалі з кришкою) разом зі спеціальною керамічною ложкою та бамбуковими паличками. Традиційно рідину випивають, а морепродукти не поспішаючи їдять паличками.

Важливо знати, що місо-суп не розігрівають. Отже, вам необхідно приготувати точну кількість порцій на один раз.

Звичайно, не завжди під рукою є всі необхідні компоненти або бажання слідувати тонкощам куховарства. На щастя, можна звернутись до професіоналів, які здатні приготувати місо-суп за всіма правилами японської кухні.

Напишіть нам

+

Написати відгук

+

Вкажіть номер телефону та ім’я і ми перетелефонуємо вам

ПЕРЕТЕЛЕФОНУЙТЕ
+